Skip to content

Biografie

'Mirthe Bron is een schrijftalent dat is duidelijk, van begin tot een houdt ze je wakker, verast ze en speelt ze met je aandacht.' - Esther Maas

Mirthe Bron is een veelzijdige actrice, zangeres en theaterschrijfster. Zij was zien in diverse (muziek) theatervoorstellingen, tv-series en films. In seizoen 2020/2021 is Mirthe te zien in de theatervoorstelling Hapje met Boy Ootemen en Sjoerd Spruijt en de jeugdvoorstelling Camping Pavarotti met Mark van Vliet, daarnaast is zij wekelijks te horen in de Q-musical op Q-music radio.

'Mirthe Bron is zo'n multitalent om te koesteren! Energiek, enthousiast en eigenzinnig. Zij combineert op prachtige manier haar talenten zang, performance en het maken van een eigen voorstelling. Koester haar en geef haar een mooie plek om te stralen' - Sven Ratzke

Mirthe studeerde musicaltheater aan de Fontys academie Tilburg. Na enkele musicalproducties besloot zij verder te studeren aan de Koningstheateracademie in den Bosch. Zij maakte deel uit van Purper Ladies, later Dames Eerst met Mylou Frencken, Anouk van Nes en Gerrie van der Klei, waarmee zij drie seizoenen langs de Nederlandse theaters tourde. Daarnaast was zij oa te zien in de voorstellingen Aufstieg und Fall der Stadt Mahagonny van de Nederlandse Opera, Andermans Veren Live, de Driestuiversopera van het Nationale Toneel, Pep-talks, a Christmas Carol, Land of hope and Glory, Rent, Cabaret, Liedjes van Louis Davids, Doornroosje van Studio 100 en de Franstalige internationale voorstelling Mata Hari van Herman van Veen.

Zij heeft theaterteksten geschreven voor oa Los Muziektheater, Dames Eerst, Camping Pavarotti en de grote Wilhelmusshow.

Met haar originele voorstelling Daddy Freddie over de dochter van Freddie Mercury was zij te zien op verschillende theaterfestivals gevolgd door een theatertour. Vorig jaar schreef zij de speciale kerstvoorstelling 'Christmas Blues' met oa Mike Boddé, Arie Cupé en Boy Ooteman. Zij werkte als backing vocalist en side-kick voor Sven Ratzke en is wekelijks te horen op Q-music in de Q-musical. Ze is te zien in de tv-series Het videodagboek van Anne Frank, GTST, Hunter Street, Schuldig of Niet?, Ik weet wie je bent en in de films Onze Jongens en Love grows inside.