Skip to content

Biografie

Mirthe Bron is een veelzijdige actrice, zangeres en theaterschrijfster. Zij was zien in diverse (muziek) theatervoorstellingen, op tv, in films en is wekelijks te horen in de Q-musical op Q-music.

Zij studeerde musicaltheater aan de Fontys academie Tilburg. Na enkele musicalproducties besloot zij verder te studeren aan de Koningstheateracademie in den Bosch. Zij maakte deel uit van Purper Ladies, later Dames Eerst met Mylou Frencken, Anouk van Nes en Gerrie van der Klei, waarmee zij drie seizoenen langs de Nederlandse theaters tourde. Daarnaast was zij oa te zien in de voorstellingen Doornroosje, de Driestuiversopera, Pep-talks, a Christmas Carol, Land of hope and Glory, Rent, Cabaret, Liedjes van Louis Davids en de Franstalige internationale voorstelling Mata Hari van Herman van Veen.

Zij heeft theaterteksten geschreven voor oa Los Muziektheater, Dames Eerst en de grote Wilhelmusshow.

Met haar originele voorstelling Daddy Freddie over de dochter van Freddie Mercury speelde zij vorig seizoen in diverse theaters en op verschillende theaterfestivals. Zij werkte onlangs als backing vocalist en side-kick voor Sven Ratzke en is dit seizoen te zien in de spannende eigen voorstelling Hapje.