Skip to content

Biografie

'Mirthe Bron is een schrijftalent dat is duidelijk, van begin tot een houdt ze je wakker, verast ze en speelt ze met je aandacht.' - Esther Maas

Mirthe Bron is een veelzijdige actrice, zangeres en theaterschrijfster. Zij was zien in diverse (muziek) theatervoorstellingen, tv-series en films. In seizoen 2019/2020 is Mirthe te zien in de theatervoorstellingen Hapje en Hoe goed wil je het hebben? met Andermans Veren Live, daarnaast is zij wekelijks te horen in de Q-musical op Q-music radio.

'Mirthe Bron is zo'n multitalent om te koesteren! Energiek, enthousiast en eigenzinnig. Zij combineert op prachtige manier haar talenten zang, performance en het maken van een eigen voorstelling. Koester haar en geef haar een mooie plek om te stralen' - Sven Ratzke

Mirthe studeerde musicaltheater aan de Fontys academie Tilburg. Na enkele musicalproducties besloot zij verder te studeren aan de Koningstheateracademie in den Bosch. Zij maakte deel uit van Purper Ladies, later Dames Eerst met Mylou Frencken, Anouk van Nes en Gerrie van der Klei, waarmee zij drie seizoenen langs de Nederlandse theaters tourde. Daarnaast was zij oa te zien in de voorstellingen Doornroosje, de Driestuiversopera, Pep-talks, a Christmas Carol, Land of hope and Glory, Rent, Cabaret, Liedjes van Louis Davids en de Franstalige internationale voorstelling Mata Hari van Herman van Veen.

Zij heeft theaterteksten geschreven voor oa Los Muziektheater, Dames Eerst en de grote Wilhelmusshow.

Met haar originele voorstelling Daddy Freddie over de dochter van Freddie Mercury was zij te zien op verschillende theaterfestivals gevolgd door een theatertour. Vorig jaar schreef zij de speciale kerstvoorstelling 'Christmas Blues' met oa Mike Boddé en Arie Cupé. Zij werkte als backing vocalist en side-kick voor Sven Ratzke en is wekelijks te horen op Q-music in de Q-musical. Ze was te zien in de tv-series 'Hunter Street', 'Schuldig of Niet?' en 'Ik weet wie je bent'. Op dit moment is Mirthe te zien in haar eigen voorstelling Hapje met Boy Ooteman en Sjoerd Spruijt en werkt zij met Mark van Vliet en Olaf van de Ven aan de nieuwe jeugtheatervoorstelling Camping Pavarotti.